Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Kunci Jawaban Bahasa Sunda Kelas 6 Halaman 77, Latihan 1 Badamikeun Oge Pananya-pananya - Andelina.me

www.andelina.me - senantiasa selalu diberikan kesehatan, Aamiin. Postingan kali ini Ibu Guru akan membahas Bahasa Sunda, tentang Kunci Jawaban Bahasa Sunda Kelas 6 Halaman 77, Latihan 1 Badamikeun Oge Pananya-pananya - Andelina.me, Kami berkomitmen menghadirkan rangkuman yang mudah dipahami, efektif dan bermanfaat untuk pembaca, mari tingkatkan kesadaran terhadap pentingnya pendidikan agar lebih bersemangat dalam menuntut ilmu.

Andelina.me – Halo adik-adik berikut ini kunci jawaban Bahasa Sunda kelas 6 halaman 77 materi latihan 1.

Kunci jawaban Bahasa Sunda kelas 6 halaman 77, yakni materi latihan 1 menjawab beberapa pertanyaan.

Adanya kunci jawaban Bahasa Sunda kelas 6 halaman 67 ini diharapkan bisa membantu adik-adik mendalami materi.

Baca Juga: Kunci Jawaban PAI Kelas 7 Halaman 183-185 Al-Khulafa’u ar-Rasyidun Artinya

Dilansir dari Buku Rancage Diajar Bahasa Sunda oleh Lilia Sari alumni Pendidikan bahasa dan sastra UMM, berikut ini kunci jawaban lengkap yang bisa adik-adik pelajari.

Latihan 1

Prak ayeuna hidep jeung babaturan silitanya ngeunaan eusi biantara di luhur! Badamikeun oge pananya-pananya ieu di handap!

1. Saha anu biantara di luhur teh?

Jawaban:

Panyuluh kasehatan

2. Naon jejer biantara anu ditepikeun di luhur?

Jawaban:

Kasehatan masarakat di lingkungan Desa Rancage

Baca Juga: Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Semester 2, Terbaru 2022 PG Uji Kompetensi Bab 3 Halaman 189, 190

3. Wincik, naon wae tilu hal anu kudu diperhatikeun pikeun ngaronjatkeun kasehatan masarakat?

Jawaban:

Gizi, sanitasi lingkungan, sareng olahraga

4. Aya sabaraha unsur kadaharan anu perlu pikeun awak? Wincik hiji-hijina!

Jawaban:

Aya genep unsur nyaeta karbohidrat, protein, lemak, vitamin, mineral sareng cai.

Baca Juga: Kunci Jawaban IPA Kelas 8 SMP MTs Semester 2 Halaman 224, Uji Kompetensi Bab 11 Cahaya dan Alat Optik

5. Lamun urang ngadahar sangu, awak urang bakal narima zat naon?

Jawaban:

Karbohidrat

6. Pikeun nyumponan kabutuh protein, hidep kudu ngadahar naon?

Jawaban:

Daging, endog, susu, lauk, kacang, suuk, tahu, tempe, sareng nu sanesna.

Baca Juga: Kunci Jawaban Matematika Kelas 9 SMP Uji Kompetensi 4 Halaman 264, 265 Nomor 11-15 Terbaru Lengkap

7. Naon bae gunana cai dina awak urang?

Jawaban:

Pikeun ngatur panas awak, miceunan racun tina awak, ngatur pungsi kulit, sareng sanesna ti eta.

8. Kumaha akibatna upama awak urang kakurangan cai?

Jawaban:

Bakal dehidrasi, awak karasa panas, racun tina awak teu kapiceun, kulit jadi karijut jeung sajabana.

Baca Juga: Kunci Jawaban Bahasa Sunda Kelas 2 Halaman 95, Latihan 4 Tengetan Ieu Kekecapan di Handap

9. Jentrekeun maksudna urang ulah silih andelkeun dina ngajaga kabersihan lingkungan?

Jawaban:

Ulah silih andelkeun dina ngajaga kabersihan lingkungan, margi ieu teh kapentingan urang sadayana. Kedah dikawitan ti lingkungan keluarga, nema kana lingkungan RT sareng RW.

10. Indit-inditan ka nu deukeut mah teu kudu numpak mobil/motor, ambeh naon maksudna?

Jawaban:

Ambeh awak urang sehat. Mapah sami sareng olahraga anu sae kanggo kasehatan margi bakal ngalancarkeun ngamalirna getih dina awak urang.

Itulah kunci jawaban Bahasa Sunda kelas 6 halaman 77, semoga bermanfaat.

Disclaimer: Konten ini tidak menjamin kebenaran yang bersifat mutlak, karena tidak menutup kemungkinan ada eksplorasi jawaban lainnya.***


Ikuti terus www.andelina.me di aplikasi Google News dengan cara klik Following untuk mendapatkan informasi Bahasa Sunda, terbaru dengan sangat mudah.

Demikian Tentang Kunci Jawaban Bahasa Sunda Kelas 6 Halaman 77, Latihan 1 Badamikeun Oge Pananya-pananya - Andelina.me

Terima kasih atas kunjungannya, untuk berdiskusi tentang Kunci Jawaban Bahasa Sunda Kelas 6 Halaman 77, Latihan 1 Badamikeun Oge Pananya-pananya - Andelina.me, silahkan tulis pada kolom komentar atau bisa menghubungi dengan klik menu kontak di blog ini, dan jangan lupa untuk share ke media sosial kalian ya ^-^, Sekian dari kami semoga bermanfaat, salam Pendidikan!

Artikel ini sudah publish dengan link https://www.andelina.me/2022/09/kunci-jawaban-bahasa-sunda-kelas-6.html.

Disclaimer: Setiap artikel yang berhubungan dengan soal-soal beserta kunci jawabannya, bertujuan untuk membantu siswa belajar dalam persiapan menghadapi UTS/PTS maupun UAS/PAT di sekolah. Tidak ada unsur membocorkan soal yang sifatnya rahasia.
Traktir via QRIS Silahkan yang ingin mentraktir Admin, Dana akan digunakan untuk pengembangan website ini www.andelina.me, Terima kasih.