Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Soal PAT Bahasa Jawa Kelas 3 Semester 2 K13 Terbaru 2022 Disertai Kunci Jawaban Lengkap - Andelina.me

Andelz - senantiasa selalu diberikan kesehatan, Aamiin. Postingan kali ini Ibu Guru akan membahas bahasa jawa, tentang Soal PAT Bahasa Jawa Kelas 3 Semester 2 K13 Terbaru 2022 Disertai Kunci Jawaban Lengkap - Andelina.me, artikel ini kami rangkum sehingga mudah dipahami, efektif dan bermanfaat untuk pembaca, mari kita tingkatkan kesadaran terhadap pentingnya pendidikan agar lebih bersemangat dalam menuntut ilmu.

ANDELINA.ME – Halo adik-adik, berikut ini soal PAT Bahasa Jawa kelas 3 semester 2 K13 terbaru tahun 2022 dilengkapi kunci jawaban.

Contoh soal PAT materi Bahasa Jawa untuk adik-adik kelas 3 SD MI ini telah disesuaikan dengan kisi-kisi terbaru.

Melalui soal PAT dalam artikel ini, diharapkan dapat membantu adik-adik kelas 3 dalam belajar guna mempersiapkan diri menghadapi ujian Bahasa Jawa.

Baca Juga: Soal PAT PJOK Kelas 3 SD MI Semester 2 K13 Beserta Kunci Jawaban Terbaru, Persiapan UKK 2022

Melansir dari buku Bahasa Jawa kelas 3 dan kanal YouTube Sekodas, dengan pembahasan soal yang dipandu oleh Diana Zulfani, S.Pd. Alumni Prodi PGSD Universitas Terbuka.

Berikut sajian selengkapnya :

1. Wacanen kang permati!

Pocung

Bapak Pocung gedhe dhuwur sikil bumbung
Siyunge kang dawa
Kuping amba mripat cilik
Yen lumaku si Pocung lembeyan grana

Tembung “lumaku” ndhuweni teges…

a. urip

b. mlaku

c. padha

d. gedhe

Jawaban : b

Pembahasan : “Lumaku” ndhuweni teges mlaku.

Baca Juga: Soal UAS PAT IPA Kelas 9 Semester 2 dengan Kunci Jawaban, Terbaru Tahun 2022

2. Tembang Pocung biasane awujud…

a. geguritan

b. parikan

c. cangkriman

d. guneman

Jawaban : c

Pembahasan : Tembung Pocung biasane awujud cangkriman.

3. Yen lumaku si pocung lembeyan grana. Ukara “grana” nduwe teges…

a. sirah

b. irung

c. tangan

d. weteng

Jawaban : b

Pembahasan : “Grana” tegese irung.

Baca Juga: Soal PAT PLBJ Kelas 3 Semester 2 Tahun 2022 Sesuai Kisi-kisi Lengkap dengan Kunci Jawaban

4. Tembang macapat kang nggambarake bayi ing kandhutane ibune yaiku…

a. Maskumambang

b. Kinanthi

c. Dhandanggula

d. Pocung

Jawaban : a

Pembahasan : Maskumambang yaiku tembang macapat kang nggambarake bayi ing kandhutane ibune.

5. Tuladha crita pengalaman sing nyenengake yaiku…

a. Tiba saka wit pelem.

b. Dolanan nyemplung kalen.

c. Ditumbasake sepedha anyar.

d. Didukani ibu guru.

Jawaban : c

Pembahasan : Tuladha crita pengalaman sing nyenengake yaiku “Ditumbasake sepedha anyar.”

Baca Juga: Soal PAT PJOK Kelas 5 Semester 2 Tahun 2022 Sesuai Kisi-kisi Lengkap dengan Kunci Jawaban

6. Crita awujud prastawa sing wis tau dilakoni diarani crita…

a. drama

b. pengalaman

c. khayalan

d. berita

Jawaban : b

Pembahasan : Crita pengalaman yaiku crita awujud prastawa sing wis tau dilakoni.

7. Nek arep lunga saka omah becike…

a. ndhelik-ndhelik

b. nggeblas wae

c. enggal budhal

d. pamit wong tuwa

Jawaban : d

Pembahasan : Yen arep lunga saka omah luwih becik pamit marang wong tuwa disek, supaya didongakne selamet.

8. Ibu lunga menyang pasar.

Ukara ing ndhuwur menawa didadekake basa krama yaiku…

a. Ibu lunga nang pasar.

b. Ibu tindak dhateng pasar.

c. Ibu tindak menyang peken.

d. Ibu tindakan ana pasar.

Jawaban : c

Pembahasan : “Ibu lunga nang pasar”, yen didadekake basa krama dadine “Ibu tindak menyang peken”.

Baca Juga: Soal UAS PAT IPA Kelas 7 Semester 2 Disertai Kunci Jawaban, Terlengkap dan Terbaru

9. Wong kang drajate dhuwur ing tembang dolanan jaranan digambarake kanthi paraga…

a. menteri

b. para abdi

c. ndara bei

d. ndara ayu

Jawaban : c

Pembahasan : Ndara Bei yaiku salah sawijine paraga ing tembang dolanan jaranan, deweke digambarake dadi wong kang drajate dhuwur.

10. Wacanen kang permati!

Sadhuwuring gunung
Sasat ratu sineweka

Tembung “Sineweka” ndhuweni teges…

a. dhuwure

b. lungguhake

c. dijejerke

d. didelok

Jawaban : b

Pembahasan : “Sineweka” tegese lungguhake.

Disclaimer : Artikel contoh soal PAT ini dimaksudkan sebagai referensi belajar, tidak menjamin adanya kesamaan soal dalam ujian yang sesungguhnya.*** 


Ikuti terus Andelz di aplikasi Google News dengan cara klik Following untuk mendapatkan update bahasa jawa, terbaru dengan sangat mudah.

Demikian Tentang Soal PAT Bahasa Jawa Kelas 3 Semester 2 K13 Terbaru 2022 Disertai Kunci Jawaban Lengkap - Andelina.me

Terima kasih atas kunjungannya, untuk berdiskusi tentang Soal PAT Bahasa Jawa Kelas 3 Semester 2 K13 Terbaru 2022 Disertai Kunci Jawaban Lengkap - Andelina.me, silahkan tulis pada kolom komentar atau bisa menghubungi dengan klik menu kontak di blog ini, dan jangan lupa untuk share ke media sosial kalian ya ^-^, Sekian dari kami semoga bermanfaat, salam Pendidikan!

Artikel ini sudah publish dengan link https://www.andelina.me/2022/08/soal-pat-bahasa-jawa-kelas-3-semester-2.html.

Disclaimer: Setiap artikel yang berhubungan dengan soal-soal beserta kunci jawabannya, bertujuan untuk membantu siswa belajar dalam persiapan menghadapi UTS/PTS maupun UAS/PAT di sekolah. Tidak ada unsur membocorkan soal yang sifatnya rahasia.
Super Thanks Silahkan yang ingin mentraktir Admin, Dana akan digunakan untuk pengembangan website ini www.andelina.me, Terima kasih.