Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 8 Halaman 26 27 28 29 30 31, Uji Kompetensi Wulangan 1 Lengkap - Andelina.me

Andelz - senantiasa selalu diberikan kesehatan, Aamiin. Postingan kali ini Ibu Guru akan membahas bahasa jawa, tentang Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 8 Halaman 26 27 28 29 30 31, Uji Kompetensi Wulangan 1 Lengkap - Andelina.me, artikel ini kami rangkum sehingga mudah dipahami, efektif dan bermanfaat untuk pembaca, mari kita tingkatkan kesadaran terhadap pentingnya pendidikan agar lebih bersemangat dalam menuntut ilmu.

ANDELINA.ME – Halo adik-adik berikut ini kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 8 halaman 26 27 28 29 30 31 materi Uji Kompetensi Wulangan 1, simak selengkapnya.

Kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 8 halaman 26 27 28 29 30 31 semester 1 yakni materi soal-soal pilihan ganda pada Uji Kompetensi Wulangan 1.

Adanya kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 8 halaman 26 27 28 29 30 31 ini diharapkan bisa membantu adik-adik mendalami materi.

Dilansir dari buku Kirtya Basa Jawa kelas 8, berikut ini kunci jawaban lengkap menurut Lilia Sari, alumni Pendidikan Bahasa dan Sastra UMM.

Baca Juga: Kunci Jawaban Tantri Basa Jawa Kelas 5 Halaman 26, Gladhen 1 Nyemak Teks Pawarta

1. Sing dadi pakulinan paraga “aku” saben sore nalika mulih saka nyambut gawe…..

Jawaban: b. Ngadeg ana ing teras omah.

Ngadeg neng teras omah pancen dadi kesenenganku saben sore.

2. Sing ditunggu paraga “aku” sawise sawetara mulih saka kantor kang wis dadi pakulinane…..

Jawaban: b. Bakul puthu sing saben dina liwat ing ngarep omah.

Mengko sedhela mesthi bakal keprungu swara mbrenginging saka dalan ngarep oma neng komplek perumahanku. Pak Wiryo.

3. Paraga “aku” lan Pak Wirya manggon ana ing kutha iku tujuwane padha, yaiku…..

Jawaban: c. Golek panguripan.

Baca Juga: Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 64, Tabel Jenis Sumber Daya, Bentuk Kerusakan, Cara Menanggulangi

Pak Wiryo padha karo aku. Padha-padha wong sing nyoba golek panguripan ing kutha kene.

4. Kompleks kang ana ing sacedhake daleme Pak Wirya wis digusur dening investor kanggo…..

Jawaban: d. Ngambakake lapangan golf.

Kompleks sandhinge panggonane Pak Wiryo wis digusur arep kanggo ngambakna lapangan golf.

5. Paraga “aku” yen guneman karo Pak Wirya nggunakake basa ngoko, sanadyan paraga “aku” sejatine miturut ajaran saka wong tuwane yen guneman karo wong sing luwih tuwa kudu nganggo basa alus. Kabeh mau amarga…..

Jawaban: b. Drajate paraga “aku” luwih dhuwur tinimbang Pak Wirya.

Oalah, donya kuwi jebule pancen isih mbedakna drajat, pangkat lan donya.

Baca Juga: Kesimpulan Laporan Perbedaan dan Persamaan Tumbuhan Monokotil dan Dikotil, Kunci Jawaban IPA Halaman 77-78

6. Miturut panemune paraga “aku”, supaya urip ana ing donya iki bisa laras kudune…..

Jawaban: a. Sing gedhe nulung sing cilik, sing kuwat mbiyantu sing ora kuwat.

Sejatine miturut panemuku, kasunyatan sing kaya ngono kuwi wis digarisna dening Kang Maha Kuwasa supaya urip ing donya bisa laras.

7. Amarga puthune Pak Wirya rasane enak, paraga “aku” kepengin nyilihi modhal Pak Wirya supaya…..

Jawaban: c. Didadekake home industry lan puthune didol ana ing supermarket.

Pak Wirya menolak tawaran “aku”.

8. Sepira lawase paraga “aku” ora ketemu karo Pak Wirya nganti nggoleki nganti tekan pinggire lapangan golf, yaiku…..

Baca Juga: Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 63 Tabel Negara, Barang Tambang, dan Kegunaan Terlengkap 2022

Jawaban: c. Rong minggu.

Wis meh rong minggu iki ora keprungu swara mberinginging, saka grobag puthune Pak Wiryo.

9. Pak Wirya sabendinane nyambut gawe…..

Jawaban: d. Dodolan puthu bumbung.

Aksara latin yang tepat adalah d.

10. Pak Wirya olehe ora ana iku pranyata amarga diajak putrane…..

Jawaban: b. Tindak menyang Batam.

Wingi aku krungu kabar yen Pak Wiryo digawa anake menyang Batam.

Baca Juga: Pembahasan IPA Kelas 10 Halaman 36 Kurikulum Merdeka, Ayo Berlatih Pernyataan Benar Salah Virus Corona

Demikian kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 8 halaman 26 27 28 29 30 31 materi Uji Kompetensi Wulangan 1, semoga bermanfaat.

Disclaimer: Konten ini tidak menjamin kebenaran yang bersifat mutlak, karena tidak menutup kemungkinan ada eksplorasi jawaban lainnya.***


Ikuti terus Andelz di aplikasi Google News dengan cara klik Following untuk mendapatkan update bahasa jawa, terbaru dengan sangat mudah.

Demikian Tentang Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 8 Halaman 26 27 28 29 30 31, Uji Kompetensi Wulangan 1 Lengkap - Andelina.me

Terima kasih atas kunjungannya, untuk berdiskusi tentang Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 8 Halaman 26 27 28 29 30 31, Uji Kompetensi Wulangan 1 Lengkap - Andelina.me, silahkan tulis pada kolom komentar atau bisa menghubungi dengan klik menu kontak di blog ini, dan jangan lupa untuk share ke media sosial kalian ya ^-^, Sekian dari kami semoga bermanfaat, salam Pendidikan!

Artikel ini sudah publish dengan link https://www.andelina.me/2022/08/kunci-jawaban-bahasa-jawa-kelas-8_26.html.

Disclaimer: Setiap artikel yang berhubungan dengan soal-soal beserta kunci jawabannya, bertujuan untuk membantu siswa belajar dalam persiapan menghadapi UTS/PTS maupun UAS/PAT di sekolah. Tidak ada unsur membocorkan soal yang sifatnya rahasia.
Super Thanks Silahkan yang ingin mentraktir Admin, Dana akan digunakan untuk pengembangan website ini www.andelina.me, Terima kasih.