Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 7 Halaman 14, 15, 16 Uji Kompetensi Wulangan 1 Lengkap - Andelina.me

Andelina.me - senantiasa selalu diberikan kesehatan, Aamiin. Pada artikel ini kamu akan mengetahui lebih banyak tentang bahasa jawa, mengenai Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 7 Halaman 14, 15, 16 Uji Kompetensi Wulangan 1 Lengkap - Andelina.me. Untuk lebih jelasnya simak ulasan lengkap di bawah ini.

ANDELINA.ME – Halo adik-adik berikut ini kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 7 halaman 14, 15, 16 materi Uji Kompetensi Wulangan 1, simak selengkapnya.

Kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 7 halaman 14, 15, 16 semester 1 yakni materi pembahasan soal-soal pilihan ganda dan soal esai Uji Kompetensi Wulangan 1.

Adanya kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 7 halaman 14, 15, 16 ini diharapkan bisa membantu adik-adik mendalami materi Wulangan 1 tentang pariwisata.

Baca Juga: Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 7 Halaman 32, Mengomentari Penggunaan Tanda Koma

Dilansir dari buku Kirtya Basa Jawa kelas 7, berikut ini kunci jawaban lengkap menurut Lilia Sari., alumni Pendidikan Bahasa dan Sastra UMM.

Uji Kompetensi Wulangan 1

1. Pesisir Sendang Biru kuwi salah sijine pesisir ing wewengkon Kabupaten Malang. Tembung wewengkon tegese…..

Jawaban: c. Wilayah

Wewengkon disebut juga dengan wilayah.

2. Isine paragraf siji yaiku…..

Jawaban: b. Panggonane Pesisir Sendang Biru

Paragraf pertama memaparkan tentang Sendang Biru dan lokasinya.

3. Diarani Pesisir Sendang Biru jalaran…..

Jawaban: a. Wernane banyu segara katon biru

Diarani Sendang Biru kuwi ana sejarahe. Ing pesisir ana sawenehing sumber kang banyune wenane biru.

4. Fasilitas sing sumadiya ing Sendang Biru yaiku kaya ing ngisor iki, kajaba…..

Jawaban: c. Travel

Fasilitas ing Sendang Biru yaiku prau sewan, panginepan, lan omah jaga.

Baca Juga: Download Lagu Bojo Loro Denny Caknan, Happy Asmara, Yeni Inka, Full Lirik Bahasa Jawa dan Terjemahan

5. Ukara sing klebu bagean idhentifikasi yaiku…..

Jawaban: c. Sendang Biru yaiku salah sijine pesisir ing wewengkon Kabupaten Malang, klebu Kecamatan Sumbermanjing.

Teks idhentifikasi adalah teks yang menggambarkan sesuatu.

6. Papan panggonan sing…..obyek wisata mesthi duwe sesawangan sing apik. Tembung sing cocog kanggo nggenepi ukara ing dhuwur yaiku…..

Jawaban: c. Didadekake

Kata yang tepat untuk melengkapi kalimat di atas adalah didadekake.

7. Sing klebu tuladhane tembung panggandheng yaiku…..

Jawaban: c. Karo, nalika, lan

Tembung panggandheng disebut juga dengan kata sambung.

8. Penulise tembung ing ukara ngisor iki bener, kajaba…..

Jawaban: a. Adhiku duwe pitik kate cacah limo

Yen dibenerake dadi ‘Adhiku duwe pitik cacahe limo’.

9. Panggone basa ngoko alus sing bener, yaiku…..

Jawaban: d. Bu Prapti dhek wingi mundhut beras limang kilo

Basa ngoko alus digunakan untuk berbicara dengan orang yang lebih tua dari kita.

Baca Juga: Bahasa Inggris Kelas 11 Halaman 41. Accepting And Declining An Invitation Dialogue, Lengkap 2022

10. Tuladha tembung sing nganggo swara (i) miring yaiku…..

Jawaban: c. Lading, kalis, arit, alis

Tembung sing nganggo swara (i) miring diantaranya lading, kalis, arit.

Tindakna prakaryan ing ngisor iki!

1. Tulisen sing kalebu tembung aran ing teks “Sendang Biru” paling sethithik 5 tembung!

Jawaban: pesisir, prau, banyu, ombak, sendhang.

2. Gawea ukara nganggo tembung-tembung ing ngisor iki!

a. supaya

b. apik

c. lima

d. nyiram

Jawaban:

a. Kalestarian obyek wisata kudu dijaga supaya wisatawan bisa nyaman.

b. Sendhang biru iku papan wisata sing apik banget.

c. Menthoke Bima cacahe ana sepuluh.

d. Ibu lagi nyiram kembang ana ing ngarep omah.

Baca Juga: Kunci Jawaban IPS Kelas 7 Halaman 96 Bab 2 Pengaruh Interaksi Sosial Terhadap Pembentukan Lembaga Sosial

3. Ukara-ukara iki owahana dadi basa ngoko alus!

a. Pak Mujo lunga menyang Solo numpak sepur.

b. Bu Marjuki mulih saka kantor mampir pasar.

Jawaban:

a. Pak Mujo tindak menyang Solo nitih sepur.

b. Bu Marjuki kondur saka kantor mampir pasar.

4. Udhalen manut jinise tembung!

a. Dhek wingi Banu tuku layangan loro.

b. Parman ora mlebu sekolah jalaran lara.

Jawaban:

a. Dhek wingi: tembung katrangan

Banu: tembung aran

Tuku: tembung kriya

Layangan: tembung aran

Loro: tembung wilangan

b. Parman: tembung aran

Ora: tembung katrangan

Mlebu: tembung kriya

Sekolah: tembung aran

Jalaran: tembung panggandheng

Lara: tembung kahanan

Baca Juga: Kunci Jawaban IPA Kelas 7 Kurikulum Merdeka Halaman 53, Tabel 2.1 Sifat-Sifat Wujud Materi Padat, Cair, Gas

5. Pethikan teks ngisor iki suntingen, sabanjure benerna!

“Anggrek kuwi jinese werno-werno. Jines catelya, dendrobium lan phalaenopsis. Kembange ana sing puteh, kuning, abang, wungu. Wujude ana seng gede ana sing cilek”.

Jawaban:

“Anggrek kuwi jinise werna-werna. Jinis Catelya, Dendrobium, lan Phalaenopsis. Kembange ana sing putih, kuning, abang, lan wungu. Wujude ana sing gedhe lan ana sing cilik.”

Demikian kunci jawaban Bahasa Jawa kelas 7 halaman 14, 15, 16 materi Uji Kompetensi Wulangan 1, semoga bermanfaat.

Desclaimer: Konten ini tidak menjamin kebenaran yang bersifat mutlak, karena tidak menutup kemungkinan ada eksplorasi jawaban lainnya.***

 


Ikuti terus Andelina.me di aplikasi Google News klik following, dapatkan update bahasa jawa terbaru dengan sangat mudah.

Untuk berdiskusi tentang Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 7 Halaman 14, 15, 16 Uji Kompetensi Wulangan 1 Lengkap - Andelina.me, silahkan tulis pada kolom komentar atau bisa menghubungi dengan klik menu kontak di blog ini, dan share info ini sebanyak-banyaknya ke media sosial kalian ya ^-^ Semoga bermanfaat, salam Pendidikan!

Artikel ini sudah publish dengan link https://www.andelina.me/2022/08/kunci-jawaban-bahasa-jawa-kelas-7_16.html.

Disclaimer: Setiap artikel yang berhubungan dengan soal-soal beserta kunci jawabannya, bertujuan untuk membantu siswa belajar dalam persiapan menghadapi UTS/PTS maupun UAS/PAT di sekolah. Tidak ada unsur membocorkan soal yang sifatnya rahasia.
Super Thanks Silahkan yang ingin mentraktir Admin, Dana akan digunakan untuk pengembangan website ini www.andelina.me, Terima kasih.