Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Soal UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 9 SMP MTS Semester 1 K13, Plus Kunci Jawaban 2021 - Andelina.me

www.andelina.me - senantiasa selalu diberikan kesehatan, Aamiin. Postingan kali ini Ibu Guru akan membahas bahasa jawa, tentang Soal UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 9 SMP MTS Semester 1 K13, Plus Kunci Jawaban 2021 - Andelina.me, Kami berkomitmen menghadirkan rangkuman yang mudah dipahami, efektif dan bermanfaat untuk pembaca, mari tingkatkan kesadaran terhadap pentingnya pendidikan agar lebih bersemangat dalam menuntut ilmu.

ANDELINA.ME – Hallo Semuanya! Berikut ini soal UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 9 SMP MTS tahun 2021.

Soal UAS PAS Bahasa Jawa yang ada dalam artikel ini juga sudah dilengkapi dengan kunci jawaban. Pastinya akan membuat adik-adik Kelas 9 SMP MTS lebih paham.

Oh iya, semua soal UAS PAS Bahasa Jawa yang ada di artikel ini sesuai dengan Kurikulum 2013 revisi terbaru.

Baca Juga: Soal UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 1 SD MI Semester 1 K13, Plus Kunci Jawaban 2021

Dengan adanya soal ini diharapkan dapat membantu adik-adik sekalian belajar sehingga dapat lancar mengerjakan ujian nantinya.

Langsung saja, berikut soal UAS PAS Bahasa Jawa kelas 9 SMP MTS dilengkapi dengan kunci jawaban, mengacu pada buku.kemdikbud.go.id. 

Wangsulan pitakonan ngisor iki kanthi milih aksara a, b, c lan d kang paling bener!

Teks kanggo nomor 1-5

Assalamu’alaikum WR WB
Ibu kepala sekolah ingkang satuhu kula bekteni, bapak Rian ibu Mita saha karyawan sedaya ingkang kula trisnani. Monggo kito sedoyo ngaturake puji syukur Tuhan Yang Maha Esa asah pinaringan nikmat sehat santoso selamat kepada kula saha penjenengan.

Baca Juga: Kunci Jawaban Buku Bahasa Inggris Kelas 10 Chapter 7 Halaman 95, 96, Vocabulary Builder

Kaping kalih anggenipun, kulo jumeneng ing ngarso panjenengan sedaya saperlu badhe ngaturaken sesorah babagan sumpah pemuda.

Mbok bilih ing tanggal 20 Oktober meniko Bangsa Indonesia tercinta mengerti dinten sumpah pemuda inggih punika salah satunggaing kadadosan dinten serta ingkang ndedahake, dateng kito sedoyo tiyang bilih bangsa Indonesia nggadhahi semangat juang tinggi.

Wosipun sumpah saha prasetya meniko kito sedoyo kulo lan panjenengan sedoyo dipun warisaken dhumateng putra wayah lagu mujudaken sedaya gegayuhan kamardikaan sah gesang kanthi gemah aripah loh jinawi tata tentrem kerta raharja adil lan sejahtera. Kita siswa migunani kawajiban semangat sinau.

Baca Juga: Soal UAS PAS Matematika Kelas 9 SMP MTS Semester 1 K13, Plus Kunci Jawaban 2021

Cekap sementen ingkang saget kulo aturaken angganing babagan Sumpah pemuda. Mbok bilih wonten klentunipun kula aturaken angunging pangaksami.

Wassalua’alaikum WR WB.

1. Sapa sing nindakake pidhato ing teks nduwur iku ….
A. Bapak kepala sekolah
B. Bapak Rian
C. Ibu mita
D. Siswa

Jawaban: D. Siswa

2. Teks pidhato ing nduwur kasebut migunaake basa ….
A. Ngko lugu-krama lugu
B. Ngoko lugu-ngoko alus
C. Krama alus-ngoko lugu
D. Krama lugu-krama alus

Jawaban:C. Krama alus-ngoko lugu

3. Teks pidhato ing nduwur iku mengerti babagan ….
A. Hari pendidikan nasional
B. Hari kebangkitan nasional
C. Hari pahlawan
D. Hari sumpah pemuda

Jawaban: D. Hari sumpah pemuda

Baca Juga: Kunci Jawaban Latihan Soal Penilaian Harian Tema 5 Subtema 1 Kelas 1 SD MI, Uraian dan Essay

4. Kewajiban siswa kanggo mengerti dino Sumpah Pemuda yaiku ….
A. Sinau
B. Ngapalake lagu
C. jumeneng ing kursi
D. Upacara sumpah pemuda

Jawaban: A. Sinau

5. “Cekap sementen ingkang saget kulo aturaken angganing babagan Sumpah pemuda. Mbok bilih wonten klentunipun kula aturaken angunging pangaksami. Wassalamua’alaikum WR WB,” bagian pidhato kasebut kelebu cengkorongan pidhato? ….
A. Pembuka
B. Wosing sesorah
C. Mupangat pidhato
D. Penutup

Jawaban: D. Penutup

6. Pidhato kuwi sinebut uga ….
A. Sesorah
B. Guritan
C. Parikan
D. Gancaran

Jawaban: A. Sesorah

Baca Juga: 20 Bocoran Soal UAS PAS PKN Kelas 2 SD MI Tema 4 dan Kunci Jawaban Lengkap Semester 1 Terbaru

7. Nyampeake pidhato tanpa persiapan luwih dhisik lan mung ngandelake sakehing pengalaman kang didabrbeni. Iki migunakake metodhe ….
A. Naskah
B. Bebas
C. Serta merta
D. Ngapalake

Jawaban: C. Serta merta

8. Pidhato sing kanggo ndunungake sawijing bab ing pasamuan arane ….
A. Pidhato pambuka
B. Pidhato peresmian
C. Pidhato pengarahan
D. Pidhato sambutan

Jawaban: C. Pidhato pengarahan

9. Cengkorongan umum pidhato iku paling ora nyakup ….
A. Isi, pambuka, panutup
B. Pambuka, isi, panutup
C. Salam, pambuka, penutup
D. Salam, pambuka, isi, panutup, salam

Jawaban: B. Pambuka, isi, panutup

Baca Juga: 20 Latihan Soal UAS PAS Tema 4 Kelas 1 SD MI Terbaru K13 Full Kunci Jawaban Part 1

10. Nalika sing pidhato ngucap syukur ing ngarsane Gusti Allah, iki klebu ing….
A. Panutupe pidhato
B. Isi
C. Pambuka
D. Pambuka lan panutup pidhato

Jawaban: C. Pambuka

11. Teks kang krana ngemot klasifikasi ngenani jinis sawijine babagan adhedhasar kriteria tertentu, mula diarani ….
A. Teks karangan
B. Teks pidato
C. Teks crito
D. Teks laporan

Jawaban: D. Teks laporan

12. Sing duduk sipate teks laporan yaiku ….
A. Informatif
B. Komunikatif
C. Kreatif
D. Objektif

Jawaban: C. Kreatif

Baca Juga: Kunci Jawaban Latihan Soal Penilaian Harian Tema 5 Subtema 1 Kelas 1 SD MI, Pilihan Ganda

13. Ing ngisor iki seng duduk ciri-ciri teks laporan, kecuali ….
A. Ditulis andhedhasar karangan
B. Ditulis sak karepe dewe
C. Ngandut prasangka kang ora trep
D. Dutulis secara jangkep lan sampurno

Jawaban: A. Ditulis andhedhasar karangan

14. Jangkep, bener, sistematis, objektif, cetha lan tepat waktu. Ukara-ukara maeng kalebu ….
A. Sipat laporan
B. Struktur laporan
C. Ciri-ciri teks laporan
D. prinsip-prinsip laporan

Jawaban: D. prinsip-prinsip laporan

Disclaimer :
Soal dan kunci jawaban ini hanyalah sebagai referensi belajar siswa. Kebenaran jawaban saat ujian tergantung penilaian pengajar.

Baca Juga: Soal UAS Fisika Kelas 11 Semester 1 TA 2021-2022, Full Pembahasan Kunci Jawaban K13

Nah, itulah UAS PAS Bahasa Jawa kelas 9 SMP MTS dilengkapi dengan kunci jawaban. Semoga adik-adik semua lancar mengerjakan.***


Ikuti terus www.andelina.me di aplikasi Google News dengan cara klik Following untuk mendapatkan informasi bahasa jawa, terbaru dengan sangat mudah.

Demikian Tentang Soal UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 9 SMP MTS Semester 1 K13, Plus Kunci Jawaban 2021 - Andelina.me

Terima kasih atas kunjungannya, untuk berdiskusi tentang Soal UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 9 SMP MTS Semester 1 K13, Plus Kunci Jawaban 2021 - Andelina.me, silahkan tulis pada kolom komentar atau bisa menghubungi dengan klik menu kontak di blog ini, dan jangan lupa untuk share ke media sosial kalian ya ^-^, Sekian dari kami semoga bermanfaat, salam Pendidikan!

Artikel ini sudah publish dengan link https://www.andelina.me/2022/07/soal-uas-pas-bahasa-jawa-kelas-9-smp.html.

Disclaimer: Setiap artikel yang berhubungan dengan soal-soal beserta kunci jawabannya, bertujuan untuk membantu siswa belajar dalam persiapan menghadapi UTS/PTS maupun UAS/PAT di sekolah. Tidak ada unsur membocorkan soal yang sifatnya rahasia.
Traktir via QRIS Silahkan yang ingin mentraktir Admin, Dana akan digunakan untuk pengembangan website ini www.andelina.me, Terima kasih.