Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022 - Andelina.me

Andelina.me - senantiasa selalu diberikan kesehatan, Aamiin. Pada artikel ini kamu akan mengetahui lebih banyak tentang bahasa jawa, mengenai Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022 - Andelina.me. Untuk lebih jelasnya simak ulasan lengkap di bawah ini.

ANDELINA.ME – Inilah pembahasan – pembahasan Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022. Simak di artikel.

Dalam artikel akan dipaparkan kunci jawaban terbaru soal UAS Bahasa Jawa untuk siswa kelas 3 SD yang terbaru tahun ajaran 2021/2022.

Soal UAS Bahasa Jawa ini diharapkan dapat membantu adik-adik dalam menambah wawasan materi ujian.

Baca Juga: Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 6 SD Kurikulum 2013 Semester 1 dengan Kunci Jawaban Terbaru 2021

Berikut pembahasannya dimana soal mengacu pada Kurikululum 2013 Kemendikbud, dengan pemateri Belajar Bareng Bu Ummu :

Yudhistira

Prabu Yudhistira iku ratu in Ngamarta, Putrane Pandu Dewanata lan ibune Kunthinalibrata. Garwane Yudhistira aran Dewi Drupadi peputra Raden Pancawala. Yudihistira duweni watak jujur, ora tau nesu, lembah manah, lan seneng ngalah, Yudhistira duweni getih putih lan jiwa suci

1. Ibune Prabu Yudhistira jenenge…

A. Dewi Drupadi

B. Kuntinalibrata

C. Dewi Banowati

D. Dewi Shinta

jawaban : B

2. Peputra ana ing wacan dhuwur duwen teges duwe…

A. kakang

B. ibu

C. putu

D. anak

jawaban : D

3. Prabu Yudhistira duweni watak kang…

A. sugih pangampura

B. andhap asor

C. eman banget

D. jujur

jawaban : D

Baca Juga: Soal UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD Semester 1 K13 dan Kunci Jawaban Terbaru 2021

4. Paraga kang duweni getih putih lan jiwa suci iku ratu ing …

A. pringgondani

B. madukara

C. ngamarta

D. Ngastina

jawaban : C

5. 

Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022

Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022

Jendral Sudirman miyose ana ing…

A. Cilacap

B. Banyumas

C. Purbalingga

D. Solo

jawaban : C

6. Paraga sing dicritakake ana ing dhuwur yaiku…

A. Pangeran Diponegoro

B. Jendral Soedirman

C. Ki Hajar Dewantara

D. Sri Sultan Hamengkubuwono

jawaban : B

7. Tinuladha ana ing wacan dhuwur duwe teges…

A. apik

B. ditiru

C. manut

D. sregep

jawaban : B

Baca Juga: Soal PAS Bahasa Jawa Kelas 5 Semester 1 2021 Dilengkapi Kunci Jawaban

8. Jroning kahanan gerah Jendral Sudirman mimpin lan aweh semangat marang para prajurite nglawan walanda. Tembung kang kacitak kandel basa kramane…

A. maringi

B. pirsa

C. gantos

D. sayah

jawaban : A

aweh = maringi

Yen esuk keprungu ramene jago kluruk
Gumregah bebarengan nyambut pakaryan sami
Anyandak piranti jur tumandhang makarya
Senenge rasane bombonge ati marem
Ngrampungi pakarya kawula bebarengan

9. Irah-irahan kang trep kanggo tembang dolanan ing dhuwur yaiku…

A. jago kluruk

B. gumanti rahina

C. bang Sumirat

D. wayah esuk

jawaban : D

10. Rahinan ana ing wacan dhuwur duwe teges…

A. sore

B. esuk

C. awan

D. bengi

jawaban : B

Baca Juga: Kunci Jawaban Soal UTS PTS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Semester 1 Kurikulum 2013

11. Menawa wis krungu ramene jago kluruk banjur…

A. nyekel

B. mangan

C. turu

D. tangi

jawaban : D.

12. Langite sumilak katone maya maya

Ukara ing dhuwur klebu tembang…

jawaban : dolanan

13. Saka yen disalin nganggo aksara jawa yaiku…

Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022

Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022

jawaban : A

14. Tulisan aksara Jawa sing unine sada dawa yaiku…

Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022

Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022

jawaban : D

15. Sing numpak ndara bei. Tembung numpak yen basa krama yaiku…

jawaban : nitih

Baca Juga: Kunci Jawaban UTS PTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD MI Kurikulum 2013, Semester 1 Lengkap

16. Jendral Soedirman mimpin perang kanthi ditandhu

Gaweane ukara pitakon nganggo tembung sapa kang wangsulane ing nhuwur?

jawaban : Kepriwe anggone Jendral Sudirman mimpin perang?

 

Demikian pembahasan Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022.

Semoga bermanfaat.***


Ikuti terus Andelina.me di aplikasi Google News klik following, dapatkan update bahasa jawa terbaru dengan sangat mudah.

Untuk berdiskusi tentang Soal Pilihan UAS PAS Bahasa Jawa Kelas 3 SD Plus Kunci Jawaban Terbaru dan Kisi kisi 2021-2022 - Andelina.me, silahkan tulis pada kolom komentar atau bisa menghubungi dengan klik menu kontak di blog ini, dan share info ini sebanyak-banyaknya ke media sosial kalian ya ^-^ Semoga bermanfaat, salam Pendidikan!

Artikel ini sudah publish dengan link https://www.andelina.me/2022/02/soal-pilihan-uas-pas-bahasa-jawa-kelas.html.

Disclaimer: Setiap artikel yang berhubungan dengan soal-soal beserta kunci jawabannya, bertujuan untuk membantu siswa belajar dalam persiapan menghadapi UTS/PTS maupun UAS/PAT di sekolah. Tidak ada unsur membocorkan soal yang sifatnya rahasia.
Super Thanks Silahkan yang ingin mentraktir Admin, Dana akan digunakan untuk pengembangan website ini www.andelina.me, Terima kasih.