Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Kisi-kisi Soal Ujian Sekolah Bahasa Jawa Kelas 9 SMP MTs 2022 Pilihan Ganda Terlengkap, Beserta Pembahasan - Andelina.me

Andelina.me - senantiasa selalu diberikan kesehatan, Aamiin. Pada artikel ini kamu akan mengetahui lebih banyak tentang bahasa jawa, mengenai Kisi-kisi Soal Ujian Sekolah Bahasa Jawa Kelas 9 SMP MTs 2022 Pilihan Ganda Terlengkap, Beserta Pembahasan - Andelina.me. Untuk lebih jelasnya simak ulasan lengkap di bawah ini.

ANDELINA.ME – Berikut kisi-kisi soal Ujian Sekolah Bahasa Jawa kelas 9 SMP MTs tahun 2022 beserta pembahasan lengkap.

Pembahasan kisi-kisi soal Ujian Sekolah Bahasa Jawa kelas 9 SMP MTs tahun 2022 disajikan dalam bentuk pilihan ganda terlengkap.

Kisi-kisi soal Ujian Sekolah Bahasa Jawa kelas 9 SMP MTs tahun 2022 beserta pembahasan dibuat sebagai referensi belajar adik-adik sebelum ujian.

Baca Juga: Kunci Jawaban Buku Tema 8 Kelas 6 SD MI Halaman 111 Subtema 3, Apakah Hak Masyarakat Sudah Terpenuhi

Berikut kunci jawaban kisi-kisi soal ujian sekolah Bahasa Jawa kelas 9 SMP MTs dipandu oleh Suci Annisa Caroline, S.S., alumni Sastra Indonesia Unej, dan bahasan dari kanal Youtube yun saja.

1. Bayu: Nembe menapa eyang Darma/
Eyang Darma: Lagi ngresiki kurungan manuk kutut
Bayu: Peksi saking pundi menika
Eyang Darma: Saka anaku mbarep Darma Usada
Bayu: Pak dhe Usada semenika … wonten pundi?
Eyang Darma: Dadi dhokter ing rumah sakit ing Purwokerto.

Pak dhe Usada samenika … wonten pundi?
Tembung kang trep kanggo njangkepi ukara ing dhuwur yaiku …
a. Nyambut damel
b. Nyambut gawe
c. Ngasta damel
d. Manggen

Jawaban: c (Ngasta damel)

Baca Juga: Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 210 Lembar Kegiatan Kerja Paksa pada Masa Belanda

2. Bapak camat wis teka malah Lisa durung teka. Ukara iki yen diowahi nganggo basa krama alus dadi …
a. Pak camat sampun dugi malah Lisa durung teka
b. Pak camat sampun rawuh malah lisa dereng dugi
c. Pak camat wes rawuh malah Lisa dereng rawuh
d. Pak camat sampun dugi malah Lisa dereng dugi

Jawaban: b (Pak camat sampun rawuh malah lisa dereng dugi)

3. Kalis: “Bapak tindak Semarang kok, Mbah.”
Mbah Krama: “Ana perlu apa kok .. Semarang?”
Kalis: “… dhisel kangge kompo kaliyan traktor.”
Mbah Krama: “Wah, nek mundhut dhisel karo traktor berarti sawahe amba.”
Tembung kang trep kanggo njangkepi pacelaton ing dhuwur yaiku …
a. Tindak, mundhut
b. Kesah, mundhut
c. Tindak, tumbas
d. Kesah, tumbas

Jawaban: a (Tindak, mundhut)

Baca Juga: Soal US PLBJ Kelas 6 dan Kunci Jawaban Bagian 6 Full Kisi-Kisi Terbaru 2022, Nilai Auto 100

4. Mbah Sastro: “Gus, coba tulung simbah jupukna jamu ing dhuwur meja kae!”
Bagus: “Iya, mbah. Iki jamune ndang diombe.”

Manut unggah ungguhe, ukarane Bagus ing pacelathon ing dhuwur kurang trep, dene kang bener yaiku …
a. Inggih mbah, menika jamune enggal diunjuk
b. Inggih mbah, niki jamune enggal dipununjuk
c. Inggih mbah, menika jampine enggal diunjuk
d. Inggih mbah, menika jampinipun enggal dipununjuk

Jawaban: d (Inggih mbah, menika jampinipun enggal dipununjuk)

5. Timin … Pak Guru boten saged mangsuli. Tembung kang mathuk kanggo ngganepi ukara iku …
a. Ditakoni
b. Dijaluki
c. Didangu
d. Disuwuni priksa

Jawaban: c (Didangu)

Baca Juga: Kunci Jawaban IPA Kelas 8 Halaman 227, Jika Seseorang Ingin Menombak Ikan di Dalam Air

6. Sapine Pak Warsa sing didol ing pasar Pon wingi kae awake kuru semangka. Awake kuru semangka kalebu sanepa kang tegese …
a. Awake kuru banget
b. Awake lemu banget
c. Awake cilik banget
d. Awake gedhe banget

Jawaban: b (Awake lemu banget)

7. Samenika dinten selasa pon, gangsal dinten malih dinten …
a. Akad pon
b. Akad pahing
c. Setu wage
d. Setu pahing

Jawaban: a
Selasa pon
Rebo wage
Kemis kliwon
Jumat legi
Setu paing
Akad pon

Baca Juga: Prediksi Soal Pretest PPG 2022 Bidang Studi Teknik Komputer dan Informatika Disertai Kunci Jawaban

8. Leegenda ngandhut piwulang utawa pituduh ngenani perkara utawa pituduh urip, tindak tanduk, solah bawa, lan sesrawungan lumantar tokoh-tokoh sajroning crita. Apik lan alane budi pakarti bisa kajupuk saka tumindak tokoh. Ing kene legenda nganut nilai …
a. Adat/tradisi
b. Moral
c. Kepahlawanan
d. Historis

Jawaban: B (Moral)

9. dadia tirakatmu ya anak-anakku
dadia pambukaning nalarmu
dadia margining kamulyanmu mbesuk
cingkrang lan kasangsarane
wong tuwamu kang tumpuk-tumpuk

Piwulang kang bisa kajupuk saka pethikan geguritan ing dhuwur yaiku …
a. Dadi anak kudu gelem tirakat supaya uripe kepenak mbesuke
b. Dadi anak kudu wani karo wong tuwa
c. Dadi anak kudu sregep sinau
d. Dadi anak kudu gelem ngrewangi nyambut gawe wong tuwa

Jawaban: a (Dadi anak kudu gelem tirakat supaya uripe kepenak mbesuke)

Baca Juga: Contoh Soal US PLBJ Kelas 6 Full Pembahasan Kisi – Kisi Tahun 2022, Pilihan Ganda

10. Tirta musna ing mangsa ketiga

Tembung Tirta nduweni dasanama…
a. Banyu
b. Gunung
c. Geni
d. Gedhongan

Jawaban: a
Dasanama yaiku tembung siji kang nduweni teges sing padha

Demikian pembahasan kisi-kisi soal ujian sekolah bahasa jawa kelas 9 SMP MTs tahun 2022 terlengkap.***

Disclaimer : Artikel ini hanya menyajikan konten pembelajaran latihan dan tidak mengandung mutlak kebenaran.


Ikuti terus Andelina.me di aplikasi Google News klik following, dapatkan update bahasa jawa terbaru dengan sangat mudah.

Untuk berdiskusi tentang Kisi-kisi Soal Ujian Sekolah Bahasa Jawa Kelas 9 SMP MTs 2022 Pilihan Ganda Terlengkap, Beserta Pembahasan - Andelina.me, silahkan tulis pada kolom komentar atau bisa menghubungi dengan klik menu kontak di blog ini, dan share info ini sebanyak-banyaknya ke media sosial kalian ya ^-^ Semoga bermanfaat, salam Pendidikan!

Artikel ini sudah publish dengan link https://www.andelina.me/2022/02/kisi-kisi-soal-ujian-sekolah-bahasa.html.

Disclaimer: Setiap artikel yang berhubungan dengan soal-soal beserta kunci jawabannya, bertujuan untuk membantu siswa belajar dalam persiapan menghadapi UTS/PTS maupun UAS/PAT di sekolah. Tidak ada unsur membocorkan soal yang sifatnya rahasia.
Super Thanks Silahkan yang ingin mentraktir Admin, Dana akan digunakan untuk pengembangan website ini www.andelina.me, Terima kasih.