Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Contoh Soal PAT Bahasa Jawa Kelas 6 SD MI Kurikulum 2013 Terbaru 2022 Beserta Kunci Jawaban Lengkap - Andelina.me

Andelina.me - senantiasa selalu diberikan kesehatan, Aamiin. Pada artikel ini kamu akan mengetahui lebih banyak tentang bahasa jawa, mengenai Contoh Soal PAT Bahasa Jawa Kelas 6 SD MI Kurikulum 2013 Terbaru 2022 Beserta Kunci Jawaban Lengkap - Andelina.me. Untuk lebih jelasnya simak ulasan lengkap di bawah ini.

ANDELINA.ME – Artikel ini memaparkan contoh soal PAT Bahasa Jawa kelas 6 SD MI terbaru 2022, disertai kunci jawaban dan pembahasan lengkap.

Adik-adik dapat menyimak contoh soal PAT Bahasa Jawa kelas 6 SD MI dalam artikel ini, untuk berlatih mengerjakan soal dan belajar secara mandiri.

Beberapa contoh soal PAT Bahasa Jawa kelas 6 SD MI berikut ini telah disesuaikan dengan kisi-kisi terbaru 2022.

Baca Juga: Soal Pretest PPG PAI Sesuai Kisi-kisi Tahun 2022, Materi Fiqih Lengkap dengan Jawaban

Melansir dari kanal YouTube SekodaS pada Minggu, 15 Mei 2022, kunci jawaban dan pembahasan soal PAT Bahasa Jawa kelas 6 SD MI dalam artikel ini dipandu oleh Diana Zulfani, S.Pd Prodi PGSD Universitas Terbuka.

Berikut contoh soal, kunci jawaban, dan pembahasan selengkapnya :

Pilihen jawaban kang paling bener A, B, C, utawa D!

1. Micara gagasan utawa panemu sarana lisan ana ngarepe wong akeh kanthi ancas tinamtu, iku pengertian saka…

A. Geguritan
B. Sesorah
C. Sajak
D. Parikan

Wangsulan : B

Baca Juga: Kunci Jawaban Matematika Kelas 8 Halaman 302-308 Uji Kompetensi 10 Pilihan Ganda dan Esai Terbaru 2022

Pembahasan : Sesorah utawa pidhato yaiku micara gagasan utawa panemu sarana lisan ana ngarepe wong akeh kanthi ancas tinamtu.

2. Kang kudu disiapake nalika arep gawe sesorah yaiku…

A. Dhadaran
B. Cangkriman
C. Congkrongan
D. Geguritan

Wangsulan : C

Pembahasan : Congkrongan utawa kerangka kudu disiapake nalika arep gawe sesorah.

3. Sikap kan kudu digatekake nalika sesorah yaiku…

A. Mesam-mesem
B. Ndhingkluk
C. Ndhangak
D. Mantep lan tatag

Wangsulan : D

Pembahasan : Sikap kang kudu digatekake nalika sesorah yaiku mantep lan tatag.

Baca Juga: Soal PAS PAT Matematika Kelas 8 Semester 2 Terbaru 2022 dengan Kunci Jawaban, Full Prediksi (1)

4. Urutane sesorah yaiku…

A. Isi – panutup – purwaka – salam pambuka – pengarep – arep
B. Panutup – salam pambuka – isi – pengarep – arep – purwaka
C. Salam pambuka – purwaka – isi – pengarep – arep – panutup
D. Salam pambuka – isi – panutup – pengarep – arep – purwaka

Wangsulan : C

Pembahasan : Urutane sesorah yaiku salam pambuka – purwaka – isi – pengarep – arep – panutup.

5. Aja sok nganggu katentreman liyan. Urip iku kudu rukun karo liyan supaya dadi…

A. Apik
B. Tentrem
C. Seneng
D. Rancah

Wangsulan : B

Pembahasan : Rukun karo liyan bisa ndadekake urip kang tentrem.

6. Ing ngisor iki kang kalebu tembung krama inggil yaiku…

A. Nerusne
B. Nerusake
C. Nglajengake
D. Nglajengaken

Wangsulan : D

Baca Juga: Soal PAS PAT IPA Kelas 7 Semester 2 Terbaru 2022 dengan Kunci Jawaban, Full Prediksi (1)

Pembahasan : Nglajengaken kalebu tembung krama inggil.

7. Pacelathon ditulis nganggo tandha pethik loro. Tandha pethik nduduhake ukara…

A. Langsung
B. Pitakon
C. Pituduh
D. Sambungan

Wangsulan : A

Pembahasan : Tandha pethik loro ing pacelathon nduduhake ukara langsung utawa ukara kang diucapake secara lisan.

8. Menawa awakmu arep nyilih samubarang marang wong liya kudu…

A. Matur sing apik
B. Nembung kang banter
C. Langsung dijupuk wae
D. Nyilih dhisik lagi nembung

Wangsulan : A

Pembahasan : Kita kudu matur sing apik luwih disik sadurunge nyilih barange wong liya.

9. Kang kalebu ukara pitakon yaiku…

A. Bapak tindak nitih sepedha.
B. Bapak tindak nitih sepur.
C. Bapak tindak Jakarta
D. Bapak tindak nitih apa?

Wangsulan : D

Baca Juga: Soal PAS PAT Matematika Kelas 7 Semester 2 Terbaru 2022 dengan Kunci Jawaban, PG dan Esai Full Prediksi (2)

Pembahasan : Ukara pitakon ditengeri nganggo tandha “?” lan migunakake tembung pitakon kayata “apa”, “kapan”, “endi”, lan sak piturute.

10. Kang kalebu ngoko alus yaiku…

A. Kula tindak nalika simbah sare.
B. Aku budhal nalika simbah turu.
C. Kula budhal nalika simbah sare.
D. Aku budhal nalika simbah sare.

Wangsulan : D

Pembahasan : Aku budhal nalika simbah sare. Ukara kasebut kalebu ngoko alus.

Disclaimer : Pemaparan contoh soal dalam artikel ini dimaksudkan sebagai bahan referensi belajar bagi adik-adik kelas 6 SD MI, tidak menjamin adanya kesamaan soal dalam PAT, serta kunci jawaban dan pembahasannya tidak mutlak atau 100 persen benar.***


Ikuti terus Andelina.me di aplikasi Google News klik following, dapatkan update bahasa jawa terbaru dengan sangat mudah.

Untuk berdiskusi tentang Contoh Soal PAT Bahasa Jawa Kelas 6 SD MI Kurikulum 2013 Terbaru 2022 Beserta Kunci Jawaban Lengkap - Andelina.me, silahkan tulis pada kolom komentar atau bisa menghubungi dengan klik menu kontak di blog ini, dan share info ini sebanyak-banyaknya ke media sosial kalian ya ^-^ Semoga bermanfaat, salam Pendidikan!

Artikel ini sudah publish dengan link https://www.andelina.me/2022/02/contoh-soal-pat-bahasa-jawa-kelas-6-sd.html.

Disclaimer: Setiap artikel yang berhubungan dengan soal-soal beserta kunci jawabannya, bertujuan untuk membantu siswa belajar dalam persiapan menghadapi UTS/PTS maupun UAS/PAT di sekolah. Tidak ada unsur membocorkan soal yang sifatnya rahasia.
Super Thanks Silahkan yang ingin mentraktir Admin, Dana akan digunakan untuk pengembangan website ini www.andelina.me, Terima kasih.