Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 56 Task 2 Which Part Indicates The Address of The Job Applicant, Lengkap 2022 - Andelina.me

Andelina.me - senantiasa selalu diberikan kesehatan, Aamiin. Pada artikel ini kamu akan mengetahui lebih banyak tentang Bahasa Inggris Kunci Jawaban, mengenai Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 56 Task 2 Which Part Indicates The Address of The Job Applicant, Lengkap 2022 - Andelina.me. Untuk lebih jelasnya simak ulasan lengkap di bawah ini.

Andelina.me – Hallo adik adik semua, kita akan bahas tentang pembahasan Bahasa Inggris kelas 12 halaman 56 Task 2 Which Part Indicates The Address of The Job Applicant, lengkap 2022.

Pembahasan Bahasa Inggris kelas 12 halaman 56 Task 2 Which Part Indicates The Address of The Job Applicant, lengkap 2022.

Mengacu pada kurikulum 2013 Kemdikbud, inilah pembahasan Bahasa Inggris kelas 12 halaman 56 Task 2 Which Part Indicates The Address of The Job Applicant, lengkap 2022, selengkapnya dengan pemateri Shofia Munawaroh, S. Pd, Alumni Pendidikan Bahasa Inggris, IAIDA, 26 Juli 2022:

Baca Juga: Bahasa Indonesia Kelas 12 Halaman 51, Mengidentifikasi Novel Berjudul Mangir

Task 2: The following text is another example of an application letter.

Read it carefully. Then, identify parts of the application letter by referring to the guiding questions below.

Pembahasan:

1.) Which part indicates the address of the job applicant?

Answer: The first part.

Baca Juga: Bahasa Indonesia Kelas 12 Halaman 42, Menganalisis Novel Gajah Mada Bergelut dalam Takhta dan Angkara

2.) Which part indicates the address of the company the letter is sent to?

Answer:

– George Sebastian

– Prosperous Company

– 25 Saint John Court

– Hatfield, CA 08065

3.) Which part indicates the person in charge?

Answer: Dear Mr. Sebastian,

Baca Juga: Bahasa Indonesia Kelas 12 Halaman 42, Menganalisis Novel Gajah Mada Bergelut dalam Takhta dan Angkara

4.) Which part indicates the opening of the letter? What information is provided?

Answer:

“I am writing to apply for the programmer position advertised in the Times Union.

As requested, I am enclosing a completed job application, my certification, my resume and three references.”

The writer specify job they are applying for which is programmer position.

The writer also provided a completed job application, certification, resume and three references.

Baca Juga: Bahasa Indonesia Kelas 12 Halaman 56, Perbandingan Teks Sejarah Borobodur dengan Novel Rumah Kaca

5.) Which part contains any information that matches the position? What specific information is highlighted?

Answer:

In middle paragraph(s)/body

“The key strengths that I possess for success in this position include: I have successfullydesigned, developed, and supported live use applications.

I strive for continued excellence, and I provide exceptional contributions to customer service for all customers.

With a BS degree in Computer Programming, I have a full understanding of the full life cycle of a software development project.

I also have experience in learning and excelling at new technologies as needed.”

Baca Juga: Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 51. Answer Questions Based The Text: To Whom Is The Letter Sent, Lengkap 2022

6.) Which paragraph closes the application letter? What information is written in this part?

Answer:

In the third paragraph or closing paragraph, it’s written the information of the writer email and phone number that the recruiter can reach for.

“Please see my resume for additional information on my experience. I can be reached anytime via email at john.donaldsonemailexample.com or my cell phone, 909-555-5555.”

7.) Where do you put your signature?

Answer:

At the end of the letter to show “enclosure”, indicates that we are enclosing the resume letter.

Baca Juga: Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 51-52, Vocabulary Exercises: Siti Still Cannot Hide Her Happiness, Lengkap

8.) What do you need to consider in writing an application letter?

Answer:

– Introduce yourself in a proper way.

– Summarise your relevant experience and skills.

– Highlight the reasons you’d be an asset to the company.

– Request to meet with your prospective employer for an interview.

– Don’t forget to provide your telephone number and email address.

Disclaimer :

Pembahasan soal ini hanyalah sebagai referensi belajar siswa. Kebenaran jawaban tergantung penilaian pengajar. Selamat belajar.***

 


Ikuti terus Andelina.me di aplikasi Google News klik following, dapatkan update Bahasa Inggris Kunci Jawaban terbaru dengan sangat mudah.

Untuk berdiskusi tentang Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 56 Task 2 Which Part Indicates The Address of The Job Applicant, Lengkap 2022 - Andelina.me, silahkan tulis pada kolom komentar atau bisa menghubungi dengan klik menu kontak di blog ini, dan share info ini sebanyak-banyaknya ke media sosial kalian ya ^-^ Semoga bermanfaat, salam Pendidikan!

Artikel ini sudah publish dengan link https://www.andelina.me/2022/01/bahasa-inggris-kelas-12-halaman-56-task.html.

Disclaimer: Setiap artikel yang berhubungan dengan soal-soal beserta kunci jawabannya, bertujuan untuk membantu siswa belajar dalam persiapan menghadapi UTS/PTS maupun UAS/PAT di sekolah. Tidak ada unsur membocorkan soal yang sifatnya rahasia.
Super Thanks Silahkan yang ingin mentraktir Admin, Dana akan digunakan untuk pengembangan website ini www.andelina.me, Terima kasih.